callcenter@flyslm.com | 24/7 support
 • Chat with us
 • Head Office

  ( 597 ) 432700

 • Passage Sales Office Paramaribo

  ( 597 ) 432700

 • Cargo Sales Office

  ( 597 ) 432700

 • Passage Sales Office Nieuw Nickerie

  ( 597 ) 432700

 • Airport Office - Johan Adolf Pengel International Airport

  ( 597 ) 432700

| About Us | Contact Us
 • Head Office

  ( 597 ) 465700

 • Passage Sales Office Paramaribo

  ( 597 ) 432700 / 438484 / 434925

 • Cargo Sales Office

  ( 597 ) 433636

 • Passage Sales Office Nieuw Nickerie

  ( 597 ) 0231359

 • Airport Office - Johan Adolf Pengel International Airport

  ( 597 ) 0325181

Toeslagen toegelicht

Toeslagen toegelichteticket

U zult zich weleens afvragen waaruit de totale prijs van uw ticket bestaat ? Velen onder u als passagiers weten niet wat nog bijkomt op het vliegtarief en welke toeslagen gelden. Hieronder vindt u een toelichting van de diverse toeslagen en belastingen.

Brandstoftoeslag

De prijs van kerosine is nog steeds hoog en aan grote schommelingen onderhevig. Hierdoor is SLM genoodzaakt op alle vliegtickets een brandstoftoeslag te heffen, die afhankelijk is van de prijsontwikkelingen op de oliemarkt. De toeslag wordt per vlucht berekend, dus zowel voor de heen- als de terugreis en eventuele tussentijdse vluchten naar en van tussengelegen plaatsen voorkomende in uw reisroute.

Veiligheidstoeslag

De veiligheidstoeslag wordt geheven voor verzekerings- en veiligheidsmaatregelen. De toeslag wordt apart op het ticket vermeld. Door het verhoogde risico op terroristische aanslagen zijn de verzekeringspremies aanzienlijk gestegen. Daarnaast worden nog steeds structurele veiligheidsmaatregelen doorgevoerd voor diverse processen zowel aan boord als op luchthavens.

Luchthavenbelasting

Elke luchthaven heft luchthavenbelasting voor het gebruik van de luchthavenfaciliteiten door u als passagier ; het verschuldigd luchthavenbelasting bedrag verschilt per bestemming en dient meestal te worden geïnd bij verkoop / uitgifte van het ticket en wordt apart vermeld en inbegrepen in de totaalprijs van uw ticket.
Een beperkt aantal luchthavens heft lokale vertrekbelasting die bij uw vertrek ter plekke op de luchthaven apart betaald dient te worden.

Goederen en Diensten belasting

Er zijn bepaalde landen o.a. Suriname, Trinidad & Tobago etc die belasting heffen op goederen en diensten. Ook luchtransport wordt tot diensten gerekend en de belastingheffing geschiedt ook op internationale reizen die uitsluitend aanvangen in het betreffend land. Het verschuldigd bedrag wordt berekend over het van toepassing zijnde vliegtarief en brandstoftoeslag.

Boekingskosten

Met ingang van 29 oktober 2014 worden voor het boeken en betalen van een SLM-ticket boekingskosten per boeking in rekening gebracht. De hoogte van het bedrag hangt af van de plaats van aanvang van de reis en de manier van boeken en betalen. De boekingskosten zijn alsvolgt:

Via SLM website Boeken op/na 29 oktober 2014 voor reizen aanvangende vanuit Amsterdam / Cayenne EUR   15.00 per boeking
Boeken op/na 05 november 2014 voor reizen aanvangende vanuit de overige plaatsen
bijv. Paramaribo / Aruba / Curacao / Miami  etc.
USD   10.00 per boeking
Via SLM passage verkoopkantoren Nederland EUR  15.00 per boeking

 

Let wel: De boekingskosten zijn niet restitueerbaar.

 

Creditcardtoeslag ter compensatie van stijgende kosten

Steeds meer reizigers betalen hun tickets met een creditcard. Vanwege een toenemend gebruik van creditcards nemen ook de kosten voor SLM toe. Ter compensatie van deze kosten zijn we genoodzaakt  per ticket een toeslag in rekening te brengen van EUR 15.00  bij vertrek aanvangende uit Amsterdam of Cayenne of USD 10.00 bij vertrek aanvangende uit overige plaatsen; baby’s zijn vrijgesteld. De toeslag geldt voor alle creditcards met uitzondering van UATP..